Recenze: Filmy 0.7

27. října 2014 v 8:48 | Olja:)
Další várka filmů :P zvláště teď na ty mrazivé večery se nějaké doporučení hodí.

Tři bratři

Rodinná pohádka
2014
Česko


O čem film je? (csfd.cz)
Tři bratři (Vojtěch Dyk, Tomáš Klus, Zdeněk Piškula) se vydávají do světa na zkušenou, aby si našli nevěsty a rodiče jim mohli předat hospodářství. Sourozenci při svém putování jako kouzlem vstupují do slavných pohádek, ve kterých je čeká mnoho nástrah, nečekaných příhod a možná také láska... Filmová pohádka Tři bratři nabízí spoustu dobrodružství, překvapivých situací, ale také laskavého humoru. Děj filmu, včetně známých a oblíbených písniček, které ve filmu zazní, pochází z pera Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře

Můj názor:
Všichni o této pohádce neustále mluvili. Slyšela jsem jak špatné názory,tak nadšené.Nakonec jsem se teda rozhodla,že to taky musím vidět už jenom kvůli úžasnému Klusovi a na velice dobře se koukajícího Dyka :D Koupila jsem lístek sobě a babičce k narozeninám a včera jsme vyrazily. Byly tam samé děti a my. Pohádka je chvílemi trochu zmatené,už jenom tím že tam často vstupuje Svěrák,ale strašně se mi to líbilo! Akorát teda na mě byl vlk trošku hororově udělaný a být malá,tak se ho asi bojím. Samozřejmě jako v každé pohádce dopadlo všechno dobře. Strašně se mi líbilo zpracování postavy Pepy Vojtou Dykem,protože ten toho troubu zahrál fakt dokonale. Zdeňka sice vůbec neznám,ale taky mě hodně překvapil. A u Tomáše mi tam prostě chyběly ty jeho typické kecy,ale chápu,že to se do pohádky moc nehodí :D rozhodně doporučuju jako oddechovku :)

Hodnocení csfd.cz: 72%
Moje hodnocení: 85%


The Giver / Dárce

Sci-fi drama
2014
USA
O čem film je? (csfd.cz)
Jonas (Brenton Thwaites) vyrůstá v idylickém světě, kde existuje pouze štěstí. Lidé neznají utrpení, války, násilí, strach ani bolest. Základem světa je jednotvárnost: stejné domovy, stejné oblečení, stejné rodiny. Na okraji společenství žije jediný držitel a strážce všech pravdivých vzpomínek lidstva - Dárce (Jeff Bridges). Jeho prostřednictvím Jonas získává to, co nikdo jiný nesmí vědět - pravdu o skutečném životě a zkušenosti předchozích generací. Jonas začíná chápat, že jeho společenství žije v iluzi dostatku a bezpečí za cenu naprosté absence citů a možnosti volby. Lidé necítí emoce, lásku, vášeň, přátelství, nevnímají barvy. Pocit harmonie je vytvářen uměle. Jonas objevuje nejtemnější stránku utopického světa. Všichni ve společenství jsou pomocí každodenních injekcí zbavováni veškerých špatných vzpomínek a zážitků. Jejich svět je podvod, denně placený smrtí nepohodlných lidí, ve prospěch řízené existence. Tváří v tvář této skutečnosti, Jonas již nedokáže žít jako dřív. Čelí obtížnému rozhodnutí nejen o jeho vlastním životě, ale o budoucnosti celého světa...

Můj názor:
Film mě zaujal už podle traileru a popis mě zaujal ještě více. Takže jakmile byl ke stažení,musela jsem ho vidět.Ze začátku jsem si nemohla zvyknout na černobílý obraz,ale jakmile se děj rozjel,už jsem si toho ani nějak extra nevšímala. Chvílemi mi to přišlo dost podobné jako Divergent,ale rozhodně má tenhle film zajímavý nápad. Film se mi líbil,ale nějak extra jsem z něj odvařená nebyla.

Hodnocení csfd.cz: 61%
Moje hodnocení: 70%

CB
 


Komentáře

1 Anette | Web | 27. října 2014 v 9:46 | Reagovat

o filmech jsem slyšela, viděla jsem trailery a docela mě zaujaly :) pěkná recenze :)

2 denysap | Web | 27. října 2014 v 11:10 | Reagovat

první film/ pohádku.. jak píšeš slyšela jsem mnoho pozitivního a negativního..  ještě jsem to neviděla, ale asi se na to chci taky podívat :D tak uvidíme
druhý film jsem neviděla a ani jsem o něm neslyšela, nevypadá to špatně :)

3 Ilyya Lay | Web | 27. října 2014 v 16:19 | Reagovat

No první film mě moc neláká a to právě kvůli Klusovi a Dykovi. Zrovna tyhle dva opravdu v lásce nemám :D Zato druhý film mě docela zaujal. Jak popisem tak i tím , že v něm hraje Meryl Streep.. na tenhle se asi podívám:)

4 steel32 | Web | 27. října 2014 v 18:01 | Reagovat

joo, na toho dárce mám stejnej názor! :D

5 Luci | E-mail | Web | 27. října 2014 v 22:27 | Reagovat

Dárce je prý skvělý film :) asi bych se na něj měla podívat :D i když tebe tolik nezaujal :)

6 | Web | 28. října 2014 v 10:06 | Reagovat

Ta první pohádka mě dost zaujala, samozřejmě nejvíc kvůli Klusovi. :D Herecký obsazení pěkný, takže určitě přidávám na seznam filmů, které musím vidět. :D :)
O Dárci už jsem četla a děj mě taky zaujal. Takže na toho se plánuji taky podívat. :)
Pěkné recenze, alespoň budu mít zase na co koukat. :)

7 Lee | Web | 28. října 2014 v 11:24 | Reagovat

ještě jsem ho neviděla :DDD

8 Mariiis_N | Web | 28. října 2014 v 11:30 | Reagovat

Tři bratry jsem viděla, ale že by mě to nějak nadchlo, to se teda říct nedalo :D starší pohádky jsou jednoznačně lepší :D a ten druhý film neznám :-)

9 Pauline Sparrow | E-mail | Web | 28. října 2014 v 11:32 | Reagovat

Film Tři Bratři jsem si chtěla shlédnout, ale ještě jsem se k tomu nějak nedostala. A tvoje hodnocení je dobré, takže mě to láka ještě víc:)

10 Monii. | Web | 28. října 2014 v 11:54 | Reagovat

Opravdu jsem jediná, která Tři bratry nevychvaluje? :D Achjo.

11 Tumblrqueen | http://crystalmeadow.blog.cz/ | E-mail | Web | 28. října 2014 v 14:02 | Reagovat

Dělám si zálusk na ten první :D

12 Ter. | Web | 28. října 2014 v 15:38 | Reagovat

Když se podívám na plakát k pohádce, vidím Dyka, kterého se maskéři snaží zbavit zvláštních rysů, které za posledních pár let nabral - což se jim povedlo, zase je to ten malý chlapeček, který se dívčím očím líbí. :D Upřímně se toho bojím, protože většina nových pohádek jsou docela katastrofy, ale budu ti věřit a časem se na to podívám. :D

A co se Dárce týče, samozřejmě jsem si nejdřív půjčila knížku, která je už poměrně stará a zpracovaná jako bajka pro děti s otevřeným koncem na rozvití dětské fantazie. Podle traileru mě film zklamal v tom, že to možná až moc v některých pasážích oddálili od předlohy, což samozřejmě záleží na režisérovi. Ta černobílá, která se postupně zbarvovala v knížce vypadá dost dobře. :)

13 Holy | Web | 28. října 2014 v 18:28 | Reagovat

hodně mě zaujal ten druhý film :)
určitě se na něj podívám, děkuju za typ jsi zlato :-* (už nemám na co koukat takže kdyby si měla nějaké další typy budu nejvděčnější člověk:) )

14 A | Web | 28. října 2014 v 21:24 | Reagovat

České pohádky a vůbec filmy - až mi jednou někdo ukáže jeden dobrý, tak si třeba oholím hlavu, to je jedno - nesnáším, takže na Tři bratry bych se nepodívala, ani kdyby mě mučili - beztak je to všechno to samé - ale ten Giver nevypadá zle. Jo, je to takové to téma, které je teď často všude kolem, ale mohlo by to být dobré.

15 Charlotte | Web | 29. října 2014 v 9:41 | Reagovat

na tři bratry jsem chtela jit ale nakonec jsem dala prednost anabelle :D

16 Orida | Web | 29. října 2014 v 9:51 | Reagovat

Hm.... ani jeden nepoznám, o ani jednom som doteraz nepočula.... Ale vyzerajú oba dobre. V´daka za tip, asi si ich skúsim zohnať... na tie dlhé zimné večery :)

17 Sayushka | Web | 29. října 2014 v 13:42 | Reagovat

ani jeden film neznám, ale ten druhý vypdá dobře:)

18 Tři bratři online ke shlédnutí | Web | 25. prosince 2014 v 20:43 | Reagovat

Pecka

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama